NU ZIJN WE :  CLOSE
Sluit om  17:00 uur

MacOs & Windows update

MacOs & Windows Updaten of opnieuwe installeren


Uw laptop (Apple of Windows ) is niet UP TO DATE?

Als er een nieuwe versie van macOS of Windows beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar hoe doe je dat?
U hoefd niet niks te doen wij down alles voor jouw.
Updates van het besturingssysteem zijn belangrijk, want ze lossen bugs op en zorgen dat beveiligingslekken worden gedicht. Vaak zitten er ook wat nieuwe functies in.

Waarom moet ik mijn laptop updaten?

Zodra je een nieuwe computer begint te gebruiken, komen er steeds meer programma’s, bestanden en instellingen van je op te staan. Hierdoor wordt het gebruiken makkelijker en voelt de computer meer ‘eigen’. Toch is het verstandig je computer elke één tot drie jaar opnieuw te installeren. Hierbij zet je hem terug naar de fabrieksinstellingen. Wij leggen je uit waarom dit belangrijk is.

Vertraging en problemen voorkomen

Je computer functioneert het beste wanneer deze nieuw uit de doos komt. Dit komt omdat hij dan nog helemaal leeg en up to date is. Na verloop van tijd wordt je computer trager, door al je bestanden, programma’s en instellingen. Dit kan vervolgens voor problemen zorgen.


  • 1. Oude programma’s
    Zodra je nieuwe programma’s aan je computer toevoegt en deze bijvoorbeeld op de achtergrond draait, blijft er minder ruimte over voor andere programma’s om ook actief te zijn. Wat je vast niet weet, is dat als je één keer een programma opstart, deze allerlei bestanden achterlaat op je computer. En ook al verwijder je het programma, deze bestanden blijven op je computer staan en zijn op de achtergrond actief. Dit kan voor vertraging en andere problemen zorgen.
  • 2. Oude updates
    Wanneer je naar een nieuwere versie van je besturingssysteem gaat, blijven er altijd resten achter van de oudere versie. Van de ene update naar de andere is dit niet zo’n groot probleem. Maar naarmate de kloof tussen de originele versie van het besturingssysteem en de huidige versie steeds groter wordt, is het mogelijk dat die resten op de achtergrond voor problemen kunnen zorgen. De nieuwe versie van het besturingssysteem komt dan in aanraking met een oud bestandje waar het niet mee kan werken. Dit zorgt voor onvoorspelbare problemen.