NU ZIJN WE :  CLOSE
Sluit om  20:00 uur

Hulp op afstand

Online hulp op afstand


Werkwijze

Wanneer u een computerprobleem hebt, komt hulp van iemand anders soms goed van pas. U kunt de ons online hulp gebruiken om iemand van ons uit te nodigen verbinding te maken met uw computer en u te helpen, zelfs als die persoon niet in de buurt is. Nadat u verbinding hebt gemaakt, kan de andere persoon uw computerscherm zien en met u chatten over wat u beiden ziet. Met uw toestemming kan de helper zijn of haar muis en toetsenbord gebruiken om uw computer te bedienen en u te laten zien hoe het probleem kan worden opgelost. Betaling geschied achteraf per factuur.


Geschiktheid van computerhulp op afstand

De Solutions IT online hulp maakt gebruik van een simpel programma dat samenwerking mogelijk maakt tussen verschillende personen door de ondersteuning voor bestandsdeling en afstandsbesturing (via het internet). Dit betekent dat wij uw computer vanuit onze werkplek kunnen besturen. Dit werkt als volgt:

  • U downloadt het programma Solutions IT online hulp
  • Vervolgens opent u dit programma waarna er een ID in beeld komt te staan
  • Deze geeft u telefonisch aan ons door
  • Vervolgens maakt de Solutions IT online hulp een gecodeerde verbinding tussen de twee computers
  • Hierna kunnen wij uw computer besturen om vervolgens uw problemen op te oplossen

Wat heeft het voor invloed op mijn privacy en de computerbeveiliging wanneer iemand verbinding maakt met mijn computer of de controle overneemt?

Wanneer iemand de Solutions IT online hulp gebruikt om verbinding te maken met uw computer, kan die persoon uw bureaublad, geopende documenten en zichtbare persoonlijke gegevens zien. Bovendien kan deze persoon met zijn of haar muis en toetsenbord uw computer besturen. Op deze manier kan die persoon bijvoorbeeld bestanden verwijderen en instellingen wijzigen. Geef dus alleen mensen die u vertrouwt toegang tot of controle over uw computer. Uiteraard zullen wij van Solutions IT alleen de delen van uw computer/laptop gebruiken die nodig zijn voor de reparatie en/of hulp.


Tarieven

  • 15 minuten hulp op afstand : € 20,-
  • 30 minuten hulp op afstand : € 35,-